Sancțiuni aplicate pentru resturi de țigări aruncate pe domeniul public

Data publicării: Joi, 8 apr 2021

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, în perioada 01.02.2021 – 07.04.2021, acțiuni în vederea respectării prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.        

Acţiunile au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat cu precădere în zone tranzitate de un număr mare de persoane: stații STB, treceri de pietoni, piete, parcuri.

Potrivit actului normativ menționat mai sus, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

Astfel, în perioada menţionată, agenţii au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 53.500 de lei mai multe persoane surprinse că aruncau resturi de țigări (chiștoace) pe domeniul public.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor continua, aplicându-se de câte ori va fi cazul  sancţiuni contravenţionale  cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.