Sancțiuni aplicate de Poliția Locală Sector 6 privind circulația pe drumurile publice

Data publicării: Miercuri, 17 nov 2021

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere monitorizează permanent partea carosabilă a arterelor de circulație şi trotuarele aferente acestora, identifică și aplică sancţiuni contravenţionale posesorilor autovehiculelor depistate oprite în mod neregulamentar, în conformitate cu O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, ca urmare a acțiunilor desfășurate în perioada 17.10.2021 – 16.11.2021, au fost depistați mai mulți conducători auto care au încălcat prevederile art.142 din actul normativ mai sus menționat, fiind aplicate 289 de sancțiuni contravenționale în valoare de 67.860 lei, dintre care 91 de avertismente.

Poliţia Locală Sector 6 face apel la conducătorii auto să şofeze regulamentar, să nu obstrucţioneze circulaţia mijloacelor de transport în comun, să respecte indicatoarele cu semnificația “Oprirea Interzisă”, să nu staţioneze în dreptul trecerilor pentru pietoni şi să nu blocheze accesul în spitale, policlinici, școli sau alte instituţii publice.

Aceste acțiuni au caracter permanent și se derulează pentru creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei rutiere şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice pe raza Sectorului 6.