Accident în trafic - conducător auto sub influența alcoolului

Data publicării: Marţi, 31 mar 2020

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii locali Sector 6 aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Valea Cascadelor au observat cum un autoturism a produs un accident lângă o trecere de pietoni avariind în acest mod un semafor și un semn de circulație.  Din autoturism a coborât conducătorul auto care a încercat să fugă de la locul acccidentului astfel că  polițiștii locali au intervenit imediat reușind să-l imobilizeze până la sosirea unui echipaj al Brigăzii de Poliție Rutieră a Muncipiului București.

În momentul legitimării conducătorului auto s-a constatat că acesta părea în stare de ebrietate având totodată și o puternică halenă alcoolică.

Din verificări s-a stabilit identitatea acestuia în persoana numitului  I.A., în vârstă de 56 de ani, cu domiciliul pe raza Municipiului București.

În scurt timp, la fața locului s-a prezentat un echipaj de la Brigada Poliției Rutiere în vederea testării conducătorului auto cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei. Ca urmare a testării a rezultat faptul că, conducătorul auto care a provocat accidentul în trafic a fost depistat pozitiv având o alcoolemie de 1.01 mg/l alcool pur în aerul expirat fiind condus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltare de probe biologice.

Cazul a fost preluat de polițiștii Brigăzii Poliției Rutiere în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și luarea măsurilor legale care se impun.

Totodată polițiștii locali vor intensifica patrulările pe itinerariile prestabilite pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe raza Sectorului 6.