Acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost

Data publicării: Luni, 11 ian 2021

În aceste zile, Poliția Locală Sector 6 a demarat mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, sub aspectul temperaturilor scăzute.

Astfel, s-a intervenit pentru identificarea acestora, deoarece, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, sub aspectul temperaturilor scăzute.

Într-o primă etapă, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 6 s-au deplasat pe raza sectorului fiind identificate șase persoane fără adăpost dintre care trei au solicitat să fie conduse şi cazate temporar înr-un centru din subordinea Autorităţii Locale Sector 6, două au refuzat internarea iar una a fost transportată la un spital din sector. Precizăm faptul că polițiștii locali cunosc locațiile unde se adăpostesc persoanele care refuză deplasarea către centrele sociale, le monitorizează, fiind gata de intervenție atunci când situația o va impune.

Totodată, echipe mobile, formate din polițiști locali acţionează permanent pentru a depista aceste persoane şi a le conduce în centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de asistență de specialitate.

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numărul de telefon 021/9546 prezența pe stradă sau în scările blocurilor a persoanelor fară adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 6.

Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul sezonului rece.