Acțiuni de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19

Data publicării: Joi, 11 nov 2021

Ieri, 10.11. 2021, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au desfășurat acțiuni de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost organizate acțiuni în teren, în special în locuri aglomerate, la agenți economici și în piețele agroalimentare din Sectorul 6.

Ca urmare a activităților derulate, au fost legitimate 75 de persoane și aplicate sancțiuni contravenționale celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În acest sens, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6500 de lei, dintre care 26 de avertismente și 6 amenzi pentru nepurtarea măștii, o amendă pentru nelimitarea numărului de persoane din incinta unității comerciale, o amendă pentru comerţ ambulant neautorizat şi, de asemenea, o amendă pentru nerespectarea normelor de salubrizare și igienizare.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Facem apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare.