Amenzi de 170.450 lei, aplicate în luna decembrie pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice și a curățeniei în Sectorul 6

Data publicării: Luni, 11 ian 2021

În luna decembrie 2020, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat amenzi persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

Conform prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, nerespectarea condiţiilor menţionate constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 5.000 lei, atât pentru persoanele fizice, cât și juridice.

Un număr de 19 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, au permis accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi în parcuri, grădini publice și în spaţiile de joacă amenajate pentru copii. Suma totală a sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna decembrie, de 41.100 lei.

Tot luna trecută, agenții au acţionat în vederea combaterii actelor de comerţ ambulant neautorizat pe raza Sectorului 6, fiind legitimate 1.226 persoane și aplicate 78 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 97.700 lei.

De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost legitimate 1.409 persoane, identificate 57 de persoane fără domiciliu şi aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.650 lei.

În cazul persoanelor fără domiciliu, sunt aplicate măsuri de identificare şi îndrumare către localităţile de domiciliu sau conducere la centrele special amenajate de pe raza Sectorului 6 (în măsura în care persoanele respective îşi oferă consimţământul de a beneficia de măsurile de protecţie socială oferite de autoritatea locală).

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia și ordinea în Sectorul 6.