Amenzi aplicate de polițiștii locali în perioada 20 -26 iunie 2022, celor care consumau alcool și deranjau ordinea publica în zonele locuințelor

Data publicării: Miercuri, 29 iun 2022

Cine nu iubește sezonul estival?! Zilele sunt calde și frumoase, avem parte de mai multă lumină, petrecem mai mult timp în aer liber, cu prietenii.

Însă dacă aceste întâlniri cu prietenii au loc nu la terasă, ci în fața blocului, la spart semințe și băut bere, dacă muzica răsună până târziu în noapte din boxe portabile, sub ferestrele vecinilor, atunci e o problemă! Tot vara, pe fondul consumului de alcool, se înmulțesc scandalurile, gălăgia.

Astfel, săptămâna trecută, polițiștii locali au sancționat 46 de persoane pentru tulburarea liniștii publice și pentru consum de alcool în parcuri, lângă blocuri sau în stațiile mijloacelor de transport în comun de pe raza Sectorului 6. S-a întâmplat în Ghencea, Crângași, Regie, Șoș. Virtuții, Valea Oltului, Liniei, Calea Giulești, Dezrobirii și Drumul Taberei. Valoarea amenzilor se ridică la 23.300 de lei.

Unii scandalagii au fost surprinși în fapt, în alte cazuri, oamenii legii au acționat la sesizări. Vă reamintim că, dacă sunteți martorii unor astfel de fapte sau dacă vă deranjează gălăgia, puteți suna la Telefonul Cetățeanului - 021.9546 – disponibil 24 de ore din 24.

De asemenea, vă atragem atenția că amenzile pentru săvârșirea în public a unor fapte antisociale (injurii, gesturi obscene, amenințări, tulburarea liniștii și ordinii publice) sunt cuprinse între 200 și 1.000 de lei. Dacă faptele se petrec în grup, atunci amenda crește la 500 – 1.500 de lei.

Nu am uitat nici de „prietenii” noștri, vânzătorii ambulanți. Tot săptămâna trecută, 94 de persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 82.000 de lei pentru că au continuat să vândă pe trotuare, în soare și praf, fructe, legume, obiecte de îmbrăcăminte și alte nimicuri.