Amenzi pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București

Data publicării: Vineri, 10 ian 2020

În data de 09.01.2020,  în jurul orelor 08:30 , poliţiştii locali aflați în patrulare, în zona Str. Intr. Poiana Lacului, Cartier Giulești, au depistat  două persoane de sex masculin în timp ce abandonau dintr-un autovehicul de mare tonaj deșeuri de natură diversă pe domeniul public.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că aceștia sunt N.A. și S.N.  în vârstă de 36 ani ,respectiv 42 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului București.

Cu această ocazie, polițiștii locali i-au sancționat pe cei doi cu amenzi în valoare de 4000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deșeuri provenite din construcții și /sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă   sancționându-se cu amendă cuprinsă între 1000 lei și 3000 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.