În această perioadă se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de telefonie iar robotul de informare NU este disponibil.
Vă anunțăm că apelurile pentru Dispecerat sunt în continuare înregistrate.

Amenzi de 15.000 de lei, aplicate celor care “decorează” aleile parcurilor cu coji de semințe

Data publicării: Miercuri, 8 mai 2019

Din dispoziția primarului Gabriel Mutu, agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au intensificat activităţile în scopul respectării prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acţiunile au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat în Parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Păcii și Marin Preda, în intervalul orar 10.00 – 24.00.

Astfel, în ultimele trei luni, agenţii au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 14.950 de lei mai multe persoane care aruncau pe jos coji de seminţe sau alte gunoaie (sticle sau doze de suc, ambalaje de alimente etc.).

Au fost și cazuri în care unii dintre tinerii surprinși aruncând coji de semințe pe jos au cooperat cu polițiștii locali, în sensul că au dat curs solicitării acestora de a curăța singuri locurile respective. Aceștia au fost sancţionați doar cu avertismente.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura în mod continuu, aplicându-se de câte ori va fi cazul sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.