Amplă acțiune de salubrizare și dezafectare pe Strada Liniei din Sectorul 6

Data publicării: Joi, 1 feb 2018

În urma sesizărilor primite de la cetăţenii Sectorului 6, marţi, 30.01.2018, echipe formate din reprezentanţi ai Direcţiei Ordine Publică, în colaborare cu agenţi din cadrul Secţiei 22 Poliţie, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 și SC Urban SA, au întreprins o amplă acțiune de salubrizare și dezafectare pe terenul viran din apropierea Str. Liniei, acolo unde mai mulţi oameni ai străzii şi-au improvizat adăposturi.

Au fost identificate șapte persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 70 de ani care depozitau mari cantităţi de deşeuri, perturbau ordinea şi liniştea publică şi produceau disconfort cetăţenilor. Acestea au fost îndrumate către centrele de asistenţă socială de pe raza Sectorului 6 pentru a beneficia de servicii sociale.

Primarul Gabriel Mutu a declarat: ”Vom continua acţiunile de acest gen, trebuie să curăţăm toate spaţiile improvizate. Cei care se află în nevoie de asistenţă socială au unde să apeleze, unde să găsească un acoperiş şi o masă caldă, până reuşesc să se angajeze sau să se reintegreze în familie. Pe parcursul nopții încă se înregistrează temperaturi scăzute, astfel că nu dorim ca persoanele fără adăpost să sufere de frig în improvizaţii amplasate pe trotuare, pe terenuri virane, în parcuri, grădini sau în scările de bloc.”

Operatorul de salubritate a intervenit cu utilaje şi camioane, de pe domeniul public fiind ridicate aproximativ 4,5 tone de deşeuri.

În perioada următoare, poliţiştii locali vor monitoriza zona menţionată pentru a preîntâmpina situaţiile asemănătoare.

Poliţia Locală Sector 6 recomandă aducerea la cunoştinţa autorităţilor a eventualelor cazuri similare pentru gestionarea acestora cu maximă operativitate.