Autoutilitară confiscată ca urmare a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 6 și Garda Națională de Mediu

Data publicării: Luni, 15 feb 2021

În data de 14.02.2021 în jurul orei 22:00, poliţiştii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au depistat un conducător auto în timp ce abandona pe un teren, în zona Drumul la Roșu, deşeuri de natură diversă provenite din activitatea unei societăți comerciale, dintr-o autoutilitară fără a deține documente care să ateste trasabilitatea deșeurilor, respectiv, formular de încărcare - descărcare deșeuri nepericuloase.

Polițiștii locali au solicitat prezența la fața locului a unui echipaj al Gărzii Naționale de Mediu și ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto ca fiind C.D.C. în vârstă de 39 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului București. Menționăm că în prezența polițiștilor locali cât și a reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu, conducătorul auto a recunoscut că a abandonat deșeurile fără a deține formulare de încărcare – descărcare a acestora. Agenții poliției locale l-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus măsura complementară de  confiscare a autoutilitarei în cauză în conformitate cu prevederile H.G. nr.1061/2008, art.25, alin.3 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Facem precizarea că vineri 12.02.2021, Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a convocat Comisia Locală de Ordine Publică iar în cadrul întâlnirii s-a discutat problema transportatorilor ilegali care prin acțiunile lor ridică, transportă și depozitează necontrolat deșeuri pe raza Sectorului 6. Ca urmare a ședintei s-a stabilit necesitatea desfășurării de acțiuni comune prin Poliția Locală Sector 6,  Poliția Sectorului 6 și Garda Națională de Mediu pentru depistarea acestora și luarea măsurilor legale în vigoare.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile  de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.