Autoutilitară confiscată ca urmare a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 6, Poliția Română (Secția 21) și Garda Națională de Mediu

Data publicării: Miercuri, 17 feb 2021

Ieri 16.02.2021, în jurul orei 16:00, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Sector 6, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Iuliu Maniu, au observat o persoană care a încărcat într-o autoutilitară mai mulți saci cu deșeuri provenite din renovarea unei locuințe, după care s-a pus în mișcare încercând să părăsească zona.

Polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 21 Poliție au oprit conducătorul auto și ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind G.V. în vârstă de 54 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului Giurgiu și faptul că nu deține aviz de transport eliberat de Primăria Municipiului București.

Ulterior solicitării polițiștilor locali, la fața locului s-a prezentat și un echipaj al Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că persoana care efectua transportul de deșeuri nu deținea documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare - descărcare deșeuri nepericuloase.

Valoarea sancțiunilor aplicate cu această ocazie de către polițiștii locali și comisarii Gărzii Naționale de Mediu se ridică la 30.500 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București și a H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu  au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei respective în conformitate cu prevederile art. 25, lit.3 din H.G. nr. 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile  de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.