Autoutilitară confiscată ca urmare a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 6, Secția 25 Poliție și Garda Națională de Mediu

Data publicării: Vineri, 4 iun 2021

Ieri, 03.06.2021, în jurul orei 19:00, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Sector 6 aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Str. Târgu Neamț au observat o persoană care încărca într-o autoutilitară deșeuri provenite din construcții după care s-a pus în mișcare în vederea părăsirii locației respective. 

În acest sens polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 25 Poliție au oprit conducătorul auto și ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind S.N.în vârstă de 30 de ani cu domiciliul pe raza Județului Giurgiu și nu deține acord de transport eliberat de Primăria Municipiului București.

Ulterior solicitării agenților locali, la fața locului s-a prezentat și un echipaj al Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că persoana în cauză efectua transportul de deșeuri fără să dețină documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare - descărcare deșeuri nepericuloase.

Valoarea sancțiunii aplicate cu această ocazie de către comisarii Gărzii Naționale de Mediu se ridică la 30.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București și a H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu  au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei respective în conformitate cu prevederile art.25, alin.3 din H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.