Incident în trafic - conducător auto sub influența alcoolului

Data publicării: Marţi, 11 feb 2020

Săptămâna trecută, polițiștii locali Sector 6, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bulevardul Timișoara, au observat două autoturisme care staționau pe prima bandă de circulație cu luminile de avarie pornite. Dintr-un autoturism a coborât conducătorul auto identificat ca fiind I. G., în vârstă de 44 de ani, care a solicitat sprijinul echipajului, comunicând faptul că a fost acroșat în mers de celălalt autoturism.

În momentul legitimării celui de-al doilea conducător auto, s-a constatat că acesta părea în stare de ebrietate, având totodată și o puternică halenă alcoolică. Din verificări s-a stabilit identitatea acestuia în persoana numitului I. G., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul pe raza Județului Ilfov.

La solicitarea agenților Poliției Locale Sector 6, la fața locului s-a prezentat un echipaj de la Brigada Poliției Rutiere a Municipiului București în vederea testării ambilor conducători auto cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei. Ca urmare a testării, a rezultat faptul că șoferul care a provocat incidentul în trafic a fost depistat pozitiv, având o alcoolemie de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Institutul de Medicină Legală pentru recoltare de probe biologice. La cel de-al doilea conducător auto, rezultatul a fost negativ.

Cazul a fost preluat de polițiștii Brigăzii Poliției Rutiere în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și luarea măsurilor legale care se impun.

Polițiștii locali vor intensifica patrulările pe itinerariile prestabilite, pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe raza Sectorului 6.