Persoană depistată și sancționată în timp ce arunca deșeuri pe domeniul public

Data publicării: Vineri, 21 aug 2020

În data de 20.08.2020,  în jurul orelor 13:30, polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona Străzii Popovăț au depistat o persoană de sex masculin, în timp ce abandona dintr-un autovehicul saci cu deșeuri de natură diversă (obiecte de mobilier și îmbrăcăminte, sanitare, componente auto, materiale plastice), pe domeniul public.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că acesta se numește P. P., în vârstă de 44 ani, cu domiciliul în București.

Polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Potrivit hotărârii mai sus menționate, persoanelor fizice și juridice le este interzisă aruncarea pe domeniul public, din autovehicule, a deșeurilor de orice natură, această faptă sancționându-se cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.