Poliţiştii Locali asigură ordinea şi liniştea publică, precum şi siguranţa rutieră în zona unităţilor de învăţământ cu ocazia deschiderii noul an școlar

Data publicării: Vineri, 10 sep 2021

Luni, 13 septembrie 2021, odată cu reluarea cursurilor în noul an şcolar, Poliţia Locală Sector 6 a luat măsuri specifice pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, în zonele instituţiilor de învăţământ.

Astfel, polițiștii locali participă la afluirea şi defluirea elevilor, cu ocazia intrării şi ieşirii de la cursuri.

De asemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație vor asigura fluidizarea şi dirijarea traficului rutier în intersecțiile stabilite de Brigada Rutieră prin Planul de Supraveghere Rutieră la nivelul Municipiului București în colaborare cu polițiile locale de sector și cea a Primăriei Municipiului București.

La nivelul Sectorului 6, pentru a asigura un climat adecvat desfășurării procesului educațional, este implementat un sistem de monitorizare video la 62 de unități de învățământ.

Poliția Locală Sector 6 asigură, pentru cele 62 de unități de învățământ, prin dispeceratul instituției, monitorizarea video 24/24 ore, 7/7 zile, optimizând astfel timpul de intervenție al polițiștilor locali atunci când este periclitată siguranța elevilor.

Totodată se acţionează și în zonele adiacente instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică și procesul de învățământ.

Informarea Înseamnă Prevenire!

Stimaţi părinţi,

pentru siguranța copiilor dumneavoastră Poliția Locală Sector 6 vă recomandă:

  • Comunicaţi permanent cu copilul dumneavoastră;
  • Dacă copiii dumneavoastră vin acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor ;
  • Sfătuiţi-vă copilul să nu accepte invitaţia de a se urca în maşina unei persoane necunoscute;
  • Învățați copilul să nu primească daruri (dulciuri, jucării) de la persoane necunoscute;
  • Încercaţi să-i cunoaşteţi prietenii/colegii;
  • Participați la ședințele organizate de instituția de învățământ privind situaţia şcolară a copilului dumneavoastră;
  • Asiguraţi un climat calm, afectiv, de bună înţelegere și cunoaștere a copilului dumneavoastră;
  • În momentul în care observaţi o schimbare în sens negativ în comportamentul copilului dumneavoastră, analizați cu atenție problema apărută și încercați o rezolvare comună a acesteia.
  • În cazul în care aparent situația pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor;
  • Luaţi la timp și din timp  măsuri de educare, creştere şi supraveghere specifică fiecărei vârste în parte, cu scopul de a proteja viitorul și siguranța copilului dumneavoastră.