Sancțiune aplicată pentru depozitarea de deșeuri pe domeniul public

Data publicării: Joi, 18 feb 2021

Astăzi 18.02.2021, polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe str. Brașov au depistat o persoană care a depozitat pe domeniul public mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții.

Ca urmare a verificărilor efectuate în vederea stabilirii identității a rezultat că aceasta este C.A.I. în vărstă de 25 de ani cu domiciliul pe raza Județului Bihor iar sacii în cauză provin din renovarea unui apartament situat pe strada menționată mai sus, astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Persoanele fizice/juridice care execută lucrări de construcții, modernizări, renovări, demolări, intervenții edilitare de orice natură etc, din care rezultă deșeuri, au obligația să încheie contract pentru evacuarea deșeurilor rezultate în urma execuției de lucrări de construcții, modernizări, renovări, demolări, intervenții edilitare de orice natură, cu o societate de salubrizare autorizată de Primarul General al Municipiului București sau sa obțină Acord de Transport deșeuri rezultate din activități proprii eliberat de către Direcția Utilități Publice. Acest contract va trebui să prevadă si cantitatea de deșeuri ce se estimează a fi evacuată.

Nerespectarea acestei prevederi se  sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Totodată, vă informăm că pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale pentru ridicarea acestor saci.

Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.413.91.15 sau la e-mail: office@urbansa.ro