Sancțiune aplicată pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti - depozitare deșeuri pe domeniul public

Data publicării: Marţi, 16 nov 2021

În data de 15.11.2021 în jurul orei 13:00, polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 6, au constatat că lângă un stâlp de iluminat public erau depozitate mai multe deșeuri voluminoase din carton (provenite de la diverse societăți de livrare comenzi la domiciliu).

Prin activități specifice, polițiștii locali au identificat persoana destinatară, astfel că au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 2000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti și totodată, deșeurile respective “i-au fost înapoiate” persoanei în vederea depozitării acestora într-un loc special amenajat.

Pentru o implicare activă și continuă în creșterea calității mediului și pentru evitarea apariției unor situații generatoare de disconfort este necesar ca fiecare cetățean să respecte normele impuse de legislația în vigoare privind modul corect de depozitare a deșeurilor, întreținerea curățeniei și igienei în spațiile de locuit, pe căile de acces interioare și trotuare, precum și în împrejurimile acestora.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale cu scopul descurajării depozitării ilegale în locuri nepermise a deșeurilor.

Totodată, vă informăm că pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale. Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.413.91.15 sau la e-mail: office@urbansa.ro.