Sancțiune aplicată de polițiștii locali pentru nerespectarea H.C.G.M.B. 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București

Data publicării: Vineri, 17 sep 2021

Astăzi, 17.09.2021, în jurul orei 09:00, poliţiştii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona străzii Râul Doamnei au observat că din autospeciala unui operator de salubritate se scurge pe carosabil material levigat provenit din deșeurile colectate de la persoane fizice.

Ca urmare a acestei situații, polițiștii locali au identificat societatea de care aparține autospeciala în cauză astfel că pentru neluarea măsurilor de etanșare corespunzătoare a rezervorului de colectare a materialului levigat a fost aplicată acesteia sancțiune contravențională în valoare de 5000 de lei conform H.C.G.M.B. 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile ­de depistare a acestor fapte au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul sancţiuni contravenţionale cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.