Sancțiuni aplicate de polițiștii locali pentru încălcarea prevederilor H.C.G.M.B. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului București - murdărirea drumurilor publice cu noroi

Data publicării: Vineri, 4 iun 2021

Ieri 03.06.2021, polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au constatat starea de insalubritate a carosabilului din zona străzilor Drajna, Atanasie Stoicescu și Alexandru Cutieru. 

Această situație a fost creată de tranzitul utilajelor care ies din incinta mai multor organizări de șantiere pe drumurile publice neavând curățate cauciucurile, murdărind carosabilul cu noroi, încălcându-se astfel prevederile H.C.G.M.B. nr.120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului București.

Agenții locali au procedat la efectuarea de verificări  în urma cărora au identificat societățile în cauză, astfel că pentru neregulile constatate au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 7500 de lei.

Aceste activități au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale pentru a menține curățenia în Sectorul 6.