Sancțiuni aplicate pentru aruncarea de resturi de țigări pe domeniul public

Data publicării: Marţi, 8 sep 2020

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat  mai multe acțiuni cu scopul respectării prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acestea au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat cu precădere în zone tranzitate de un număr mare de persoane: stații S.T.B., treceri de pietoni, piete, parcuri.

Potrivit actului normativ menționat mai sus, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

În acest sens, cuantumurile privind sancțiunile contravenționale pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public sau în locuri publice, sunt cuprinse între 2000 și 5000 lei pentru persoanele fizice.

Astfel, polițiștii locali au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 20.000 de lei mai multe persoane surprinse că aruncau resturi de țigări (chiștoace) pe domeniul public.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura în mod continuu, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.