Sancțiuni aplicate pentru deșeuri abandonate pe domeniul public

Data publicării: Marţi, 16 feb 2021

În data de 16.02.2021 în jurul orei 11:00, polițiștii locali aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Cătinei au depistat două persoane de sex masculin care au depozitat pe domeniul public mai multe deșeuri voluminoase, obiecte de mobilier (uși, ferestre, parchet etc).

Ca urmare a verificărilor efectuate în vederea stabilirii identității celor doi a rezultat că aceștia sunt B.M. în vărstă de 52 de ani cu domiciliul pe raza Județului Dâmbovița și I.M. în vârstă de 51 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului București iar obiectele respective provin din reamenajarea unei locuințe, astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 4000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010  privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Potrivit actului normativ mai sus menționat, persoanele fizice și juridice au obligația să păstreze curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice. Nerespectarea acestei prevederi se  sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 5.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale, cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Totodată, vă informăm că pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale. Informații suplimentare pot fi obținute la telefon 021.413.91.15 sau la e-mail: office@urbansa.ro