Home

Minori depistați cu armă albă și pistol de tip Airsoft

Știri

Minori depistați cu armă albă și pistol de tip Airsoft

2022-08-25

Părinți, voi știți ce fac copiii voștri în afara casei? Ce anturaj au, pe unde umblă, dacă sunt cuminți, în siguranță?

Ieri seară, doi adolescenți de 13, respectiv 14 ani au dat de necaz. Se „jucau” în spatele blocului NU cu mingea, ci cu arme albe. Unul avea asupra lui un cuțit cu o lamă de 20 de centimetri, altul un pistol marca „GUN”, cu încărcător cu bile, de tip airsoft. Au fost observați de trecători care, speriați, au alertat Poliția Locală Sector 6.

Oamenii legii s-au prezentat urgent la locul indicat, undeva în zona străzii Apusului. La vederea agenților, surprinși, adolescenții au devenit agitați. Au refuzat să explice de unde aveau armele albe și ce intenționau să facă.

Conform procedurilor, polițiștii locali au solicitat prin dispecerat prezența unui echipaj M.A.I. și, după întocmirea actelor, minorii au fost predați Secției 21 Poliție, pentru continuarea cercetărilor.

SFATURI PENTRU PĂRINȚI

În societatea actuală, lucruri de genul acesta se pot întâmpla oriunde, oricând. Pentru a evita ca și copilul tău să ajungă într-o secție de poliție sau, mai grav, la spital, ai mare grijă la educația lui!

  • Pentru asta, e necesar în primul rând să-i câștigi încrederea, să-i fii prieten, confident, să comunicați. Reușești asta cu multă răbdare, ascultându-l, încercând să-l înțelegi. Vârsta adolescenței e una sensibilă.
  • Evită interdicțiile și „nu-urile” categorice, căci nu vei face decât să-l îndepărtezi. Orice interdicție trebuie explicată. Cea mai bună „pedeapsă” pentru un adolescent este să-i „tai” banii de buzunar.
  • Dacă vrei să știi în permanență unde e, instalați-vă pe telefoane o aplicație de control parental, care îți permite să-i vezi în timp real locația.
  • Fii atent la anturajul copilului, iar pentru asta, încurajează-l să-și cheme prietenii acasă. Dacă nu ești de acord cu anturajul, încearcă să-i explici, pe înțelesul lui, ce e bine și ce e rău.
  • O soluție ar fi să-i găsești alte preocupări. Spre exemplu, Primăria Sectorului 6 angrenează comunitatea în activități frumoase, educative, sănătoase, la care puteți participa. Chiar ieri seară, în timp ce adolescenții noștri se jucau cu pistoale și cuțite, alți copii de vârsta lor se antrenau gratis, pe terenul Bazei Sportive Politehnica, în cadrul proiectului „Hai la fotbal”, finanțat de Primărie. Iar în Parcul Drumul Taberei, alți copii și adulți se bucurau de film în aer liber, la „Cinema sub Stele”.