Home

Mult succes în noul an școlar! Recomandările noastre pentru părinți și copii

Știri

Mult succes în noul an școlar! Recomandările noastre pentru părinți și copii

2022-09-02

A trecut vara, s-a terminat vacanța mare. De luni, preșcolarii și elevii, cu mic cu mare, se întorc în bănci.

Începe anul școlar 2022-2023!

Aveți emoții? V-ați pregătit ghiozdanele? V-a fost dor de colegi, de profesori? Poliția Locală Sector 6 vă urează mult succes și promite să fie alături de voi în noul an!

MONITORIZĂM VIDEO NON-STOP MAJORITATEA ȘCOLILOR DIN SECTOR

În primul rând ne asigurăm că cei mici ajung și pleacă de la școală în siguranță. Pentru asta, monitorizăm video 24 de ore din 24, șapte zile din șapte, 62 (din cele 67) de unități de învățământ din Sectorul 6. Sperăm să nu fie niciun incident, însă dacă situația o impune, oamenii legii vor putea interveni rapid.

De asemenea, echipaje ale Poliției Locale vor patrula în preajma a 13 unități de învățământ preuniversitar, vor dirija circulația și vor asigura ordinea. Restul școlilor și grădinițelor sunt arondate spre supraveghere altor autorități (Poliția Română, Jandarmeria).

RECOMANDĂRI PENTRU PĂRINȚI

Pentru siguranța celor mici, Polița Locală Sector 6 a întocmit un set de recomandări pe care părinții ar trebui să le transmită copiilor lor:

  • Să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe carosabil și să cunoască, la nivel elementar, regulile de circulație: traversăm doar pe zebră, doar la culoarea verde a semaforului!
  • Să nu primească daruri (jucării, dulciuri) de la persoane necunoscute și să nu se încreadă în necunoscuți. Verificați proveniența obiectelor de valoare cu care cei mici vin acasă!
  • Să nu accepte invitația de a se urca în mașina unui necunoscut.
  • De fiecare dată când se întoarce de la școală, copilul trebuie întrebat pe ce a cheltuit banii de buzunar.
  • E important să-i cunoașteți colegii, anturajul. Participați la ședințele cu părinții organizate de școală pentru a primi feedback-ul cadrelor didactice!
  • Comunicați în permanență cu cel mic, puneți-l să vă povestească zilnic cum a fost la școală. Fiți prietenii lui cei mai buni. Iar dacă observați orice schimbare în sens negativ, luați rapid măsuri, cereți ajutorul profesorilor, psihologilor, poliției!