Home

Biroul Intervenții

a
X

Biroul Intervenții

Polițiștii Locali de la Biroul Intervenții sunt o structură de sprijin operativ pentru situații mai dificile. Chiar dacă, în fișa postului lor, majoritatea atribuțiilor coincid cu cele ale polițiștilor de la Ordine Publică, polițiștii de la Intervenții sunt o divizie separată, care sprijină colegii de la toate departamentele, atunci când se confruntă cu o situație dificilă. În principiu, „intervin” pe teren în următoarele cazuri/situații:

  • La activități de salvare și evacuare a persoanelor, în caz de incendii, explozii, avarii, accidente, epidemii, calamități naturale ori catastrofe.
  • Mențin ordinea și liniștea în parcuri, piețe, parcări publice, în preajma instituțiilor de învățământ sau a serviciilor publice de interes local, la mitinguri, procesiuni, demonstrații, manifestări culturale, artistice, sportive, religioase etc.
  • La solicitarea cetățenilor și nu numai, intervin, împreună cu organele abilitate, la aplanarea conflictelor, la rezolvarea unor cazuri sociale, la prinderea răufăcătorilor, la prevenirea și combaterea infracționalității stradale etc.
  • În cazul constatării, în flagrant, a unei fapte penale, imobilizează acuzatul, identifică martorii, iau măsuri pentru conservarea locului faptei.
  • Sprijină Poliția Română în depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi sau executării pedepselor, a persoanelor dispărute sau a căror identitate nu a putut fi stabilită.
  • Execută mandate de aducere emise de organele de urmărire penală și instanțele de judecată din Sectorul 6. De asemenea, asigură măsuri de protecție a executorilor judecătorești cu ocazia executărilor silite.
  • Înmânează cetățenilor Sectorului 6 ordine de chemare la mobilizare sau de clarificare a situației militare a rezerviștilor din cadrul MApN;
  • În domeniul circulației, intervin în cazul accidentelor soldate cu victime, fluidizează traficul, inclusiv în cazul transporturilor speciale și agabaritice, constată contravenții și aplică sancțiuni pentru oprirea, staționarea sau parcarea neregulamentară.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6

Sediile noastre

Adresa sediului central: Şos. Orhideelor, Nr. 2d, Sector 6, Bucureşti

Telefon dispecerat: 021.9546  

Telefon registratură: 021.413.16.62; Fax: 021.413.17.43

 Adresa: Str. Hanul Ancuței, Nr.4, Sector 6, București

 E-mail: contact@politia6.ro

Program

Program dispecerat: NON-STOP
Programul de lucru personal: Luni-Joi: 08:00 – 16:30; Vineri: 08:00 – 14:00

PLACEHOLDER TAB 3

PLACEHOLDER TAB 4

PLACEHOLDER TAB 5